12 ваљаних разлога зашто треба учити енглески језик

1. Научити само један језик није довољно

У данашњем свету није довољно говорити само један страни језик. Ученик који говори више језика себи повећава шансе на домаћем и међународном тржишту рада. Научити други језик је додатно благо, отварање нових видика, на личном и стручном плану.

2. Један од најраспрострањенијих језика у свету

Енглески језик је најраспрострањенији језик у свету са 600 до 700 милиона људи који га свакодневно користе. Око 377 милиона људи користи енглески као свој матерњи језик, а подједнак број људи користи га као свој други страни језик. Енглески је важан језик у међународној комуникацији. Енглески је такође први најпредаванији језик у свету и то на свим континентима. Енглеска располаже највећим бројем културних установа у иностранству где се одржавају часови Енглеског.

3. Адут за професионалну каријеру

Говорити фрацуски и енглески језик, представља предност при налажењу запослења у оквиру мултинационалних Енглеских и франкофоних фирми у најразноврснијим делатностима (дистрибуција, индустрија аутомобила, луксузне робе, аеронаутике,…).

4. Откривање јединствене културе

Енглески језик је често сматран као језик културе. Учење Енглеског језика је увек повезано са студијским путовањем у центар светске моде, гастрономије, уметности, архитектуре и науке. Научити енглески, Вам пружа могућност да читате у оригиналној верзији текстове енглеских великана као што су Вилијем Шекспир, Агата Кристи, Едгар Алан По... То значи такође доживети у оригиналу глумце као што су Ентони Хопкинс и Џуди Денч. То Вам пружа задовољство да разумете и певате песме Битлса или Смитса.

5. Језик за међународне односе

Енглески је истовремено радни језик и један је од два службена језика у Уједињеним Нацијама, Унеску, НАТО-у, Европској Унији, Међународном Олимпијском Комитету, Међународном Црвеном Крсту. Енглески је званични језик у више правних међународних институција. Његово познавање је неопходно уколико планирате каријеру у међународним организацијама.

6. Прозор у свет

Енглески је први језик коришћен на интернету. Разумевање енглеског Вам омогућава другачији поглед на свет комуницирањем на свим континентима и информисањем преко познатих међународних медија на енглеском (BBC, Sky, Discovery Networks...).

7. Језик који служи за размишљање и за дебату

Енглески је аналитични језик који структуира мисао и развија критички дух. То је језик великих филозофа (Исак Њутна, Џон Лока, Томас Хобса, Бертнард Расела) и реномираних научника (Исак Њутна, Чарлса Дарвина, Александар Грахам Бела…). Учењем енглеског језика, дете се такође учи да аргументује и приказује различите тачке гледишта што је од велике користи у каснијим дискусијама и преговорима.

8. Језик Емпиризма

Енглески језик је носилац универзалистичких идеала филозофа из доба «Емпиризма».

9. Енглески језик је пријатан за учење

Енглески језик није тежак за учење. То је језик који захтева одређену прецизност али зато његово богатство омогућава изражавање мноштва нијанси, и већ после неколико часова може се већ комуницирати на енглеском. На самом почетку учења енглеског језика у школама нуде се многобројне забавне методе.

10. Језик који ће вам помоћи да научите друге стране језике

Учење енглеског ће Вам помоћи да научите друге стране језике, нарочито германске .

11. Квалитетно предавање језика

Професори енглеског језика су познати по својој динамици, маштовитости и својој захтевности. С обзиром на репутацију енглеског језика, ученици су често мотивисани и доброг нивоа знања.

12. Стваралачки језик

Енглески језик се често употребљава у позоришту. Професори припремају, са својим ученицима, представе на енглеском језикуе. Учење енглеског језика помаже деци да се изразе и да имају самопоуздања пред другима. Ученици такође уче енглески кроз неисцрпан репертоар песама из прошлих и данашњих времена.