Објављено Децембар 15, 2023

38 одељења - 700 новогодишњих пакетића (ок, џакова)

ТРАДИЦИЈА се наставља...сваке године хуманитарна акција и БОЉА и УСПЕШНИЈА!

Објављено Септембар 14, 2023

ВАШАРЕНИЦА РТС И ДЕСЕТА 16.9.2023 - цео прилог

Вашареница је завршни производ двонедељне тематске наставе "Хармонија добра – уједињени кроз укусе, звуке и уметност". Спајајући музику, храну, пиће, уметност и занате у име хуманитарних циљева, дивни Десетари су показали зашто је и њихов мото "Сви за једног, један за СВИ"

Објављено Септембар 14, 2023

Бенд професора и ђака Десете гимназије "5+2 гратис"

Вашареница 14.9.2023. делић атмосфере... !

Објављено Септембар 14, 2023

Хуманитарни вашар делић атмосфере...

Вашареничко коло од 900.000,00 динара!

Објављено Март 16, 2023

Борба умова у ДЕСЕТОЈ...

Шах, као љубав, као музика, има моћ да људе чини срећним. Добисмо репрезентацију!

Објављено Новембар 29, 2022

ДЕСЕТАРИ У ПОХОДУ НА ИЗЛОЖБУ ЕРВИНА ВУРМА У МСУБ

Филм је састављен од кадрова краткометражних филмова ученика Десете гимназије "Михајло Пупин" који похађају Уметност и дизајн. Рађени су на изложби Ервина Вурма у Музеју савремене уметности.

Објављено Maj 18, 2022

МОДНА РЕВИЈА ШЕШИРА!

МОДНА РЕВИЈА ШЕШИРА И ФАСЦИНАТОРА ученика трећег рареда који похађају Уметност и дизајн. Ревија је инспирисана изложбом "Фасцинирај ме..." одржаној у Музеју примењене уметности и сусретом са уметником Драганом Смиљанићем, аутором радова, модним креатором. Рађена је у дигиталној форми због услова у којима се одржава настава овог изборног програма.

Објављено Maj 18, 2022

Мурали!

Групни рад свих ученика трећег разреда који похађају Уметност и дизајн са темом "Мурали на београдским фасадама виђени очима Десетара"

Објављено Април 19, 2021

Између ПОТЕРЕ и ДЕСЕТЕ постоји и нека хемијска веза!

Завршено је снимање за РТС на спектакуларан начин. Александар Шмигић (бивше IV/9, реализатор идејног решења и корисничког интерфејса) и Михаило Симоновић (бивше IV/9, увек ту кад затреба!), Марко Ћирић (IV/2) и Михајло Матић (IV/2) уз нове прваке и другаке су направили ХЕМИЈСKУ потеру за РТС. Наши матуранти Аммар Хоџић (IV/2, планира да упише медицину), Милица Јокић (IV/4, планира да упише медицину ), Ива Тодоровић (IV/9, планира да упише медицину) и Оливера Бо Брењо (IV/9, планира да упише биохемију) су се храбро супротставили једној од најстрожих, најбољих и на такмичењима најуспешнијој професорки хемије Анити Стојчевски из XIII београдске гимназије. Да ли је то било довољно за таквог трагача и да ли су спремни да упишу жељене факултете, погледајте у Потери!

П.С. Професор хемије Јовица Плавшић је морао мало да изабере страну – брзо је читао питања матурантима, а трагачу споро! :D

Хвала професорки хемије Анити Стојчевски 💕 на учествовању у квизу! Била је супер трагач!

Објављено Април 6, 2021

Дан Десете у доба короне (88.рођендан)

Поштујући уредбу Владе Републике Србије и водећи рачуна о здрављу и безбедности деце и запослених, овај Дан школе ће бити обележен скромно и симболично у складу са тренутном ситуацијом. Желимо ученицима да сачувају своје и здравље свих око себе и да што боље искористе учење на даљину за стицање нових знања и вештина. Такође, ово је тренутак када свако од нас схвата шта је највредније у животу - ЗДРАВЉЕ.

Објављено Фебруар 14, 2021

Дан заљубљених у хемију - ШАРЕНИЦA

"...ухватили смо оно што је базно..."

Објављено Јануар 7, 2021

Београдска хроника Јутарњи програм...

Након што су ученици Десете гимназије "Михајло Пупин" и професор хемије, Јовица Плавшић, у Јутарњем програму РТС-а причали о хуманитарној акцији коју организују, јавило се много људи добре воље па је акција постала више него успешна. Помогли смо Ивани Петровић, ученици медицинске школе, али ту се неће стати. Погледајте шта о томе кажу професор Јовица Плавшић и ученица Тара Тешић.

Објављено Јануар 4, 2021

Синиша Вулић Десетар! Рекордери Потере: Синоћ смо показали да треба ценити знање

Тројица младих студената, Арсеније, Бојан и Синиша Вулић (иначе, бивши ђак Десете гимназије!) и професор Дарко одушевили су гледаоце синоћне епизоде квиза Потера када су победили трагача Жарка Стевановића и освојили рекордан износ од 1,08 милиона динара.

Објављено Децембар 18, 2020

Онлајн књижевно вече десетара

Књижевно-уметничка секција десетара

Објављено Новембар 30, 2020

Десета гимназија - двојезична француско-српска настава

Прави избор за вашу будућност: упишите француско-српску двојезичну наставу! Од 2004. године, двојезични програм у Србији чини мрежа изузетних установа признатих од стране српских власти (споразум о сарадњи закључен је између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Амбасаде Француске и Француског института). Двојезична настава омогућава ученицима стицање интеркултуралне и интердисциплинарне отворености и интензивно усавршавање француског језика који је на завидном нивоу.

Објављено Март 10, 2019

Драгана и Десета

У сусрет екскурзији - љубав за љубав, а новац за екскурзију!

Објављено Март 9, 2019

Потера - најава

Објављено Септембар 29, 2018

Вашар Ахмедовски 2018 Десета гимназија

Објављено Март 23, 2017

Потера у Десетој гимназији

Десета гимназија "Михајло Пупин" је по други пут организовала потеру где се ученици такмиче против професора. Ове године су нам се придружили ученици из гимназије "Вич" из Словеније

Објављено Март 23, 2016

Потера у Десетој са Јоцом Мемедовићем

Десета гимназија "Михајло Пупин" је први пут организовала потеру где се ученици такмиче против професора. Ове године су нам се придружили ученици из једне француске гимназије да се заједно сви проведемо и учинили да нам ово буде најпосећенији догађај до сада