Допуна Обавештења у вези са конкурсима и закљученим уговорима на одређено време

ОСНОВНА ШКОЛА

СРЕДЊА ШКОЛА

-директору

Поводом Уредбе о мерама за време ванредног стања („Службени гласник РС“, број 31/20) и Одлуке Владе о обустави извођења наставе у високошколским установама, средњим и основним школама и редовног рада установа предшколског васпитања и образовања, 05 Број: 53-2504/2020 од 15. марта 2020. године, Министарство просвете, науке и технолошког развоја упућује следеће инструкције основним и средњим школама:

1) Обуставља се поступак расписивања и спровођења конкурса у основним и средњим школама, који су започети након добијања сагласности Комисије Владе Републике Србије за ново запошљавање и расписивање конкурса, док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 и ванредно стање. Обустављање поступака из става 1. ове тачке школе примењују почев од 16. марта 2020. године, о чему треба да обавесте заинтересована лица - учеснике конкурса. Након престанка опасности од ширења заразне болести COVID-19 и ванредног стања, сви започети поступци се настављају.

2) Запосленима који су у радном односу на одређено време, а којима истиче рок на који су примљени, школа ће продужити радни однос на одређено време, осим у случају повратка запосленог кога замењује.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја