БЕСПЛАТНА ШKОЛИЦА Game Development-a за УЧЕНИЦЕ средњих школа

Ubisoft Belgrade студио

Са задовољством Вас обавештавамо да компанија Ubisoft Belgrade* трећу годину заредом организује школицу Game Development-a за девојчице!

Овај пројекат покренут је 2021. године, а у сарадњи са Француским институтом у Србији, у циљу оснаживања девојчица основних и средњих школа у Србији да изаберу будућу каријеру у области STEAM (science, technology, engineering, arts and mathematics).

Школица је потпуно бесплатна, а пријаве су отворене до 7. марта 2024. године!

Било да само воле да играју видео игре или разматрају каријеру у game development-у, ова школица даће девојчицама прилику да истраже своје таленте, као и чврсту основу и мотивацију да размисле о жељеном будућем занимању.

Полазнице школице имаће прилику да уче програмирање, User Interface Art и Game Design основе, као и да раде на практичном задатку заједно са колегиницама и колегама из Ubisoft Belgrade студија!

Ако те занима како један лик „оживљава“, како и зашто се креће у игри, како можеш да му мењаш одећу или комплетан изглед, пријави се и научи game development основе са нама!

Школица ће се одржавати суботом и недељом, са почетком у другој половини марта 2024. године, у поподневним сатима у просторијама Ubisoft Belgrade студија (Балканска 44, Београд).

Пријави се путем ЛИНКА!

Рок за пријаву је 7. март 2024. године.

Ове године, у школицу Game Development-a примамо укупно 12 полазница, које ћемо изабрати на основу пријаве.

На часовима, полазнице школице радиће у софтверима намењеним за учење Game Development основа, а часове ће држати запослени Ubisoft Belgrade студија.

Поред тога што ће имати прилику да науче основе програмирања и дизајна, полазнице школице ће имати и прилику да упознају Ubisoft Belgrade студио, као и како изгледа радити на ААА играма.

Више о школици можеш да сазнаш у овој епизоди Game Dev Burrito Podcast-a.

За сва додатна питања и информације, пиши на: belgrade@ubisoft.com