Предавање Математичког факултета - Дубоко учење и примене!

Субота, 4. новембар 2023. године, са почетком у 11.00 часова

Част нам је и задовољство да позовемо Ваше ђаке и остале заинтересоване да посете интерактивно предавање Математичког факултета - Дубоко учење и примене!

У суботу, 4. новембра 2023. године, са почетком у 11.00 часова, ученици средњих школа из целе Србије имаће прилику да посете Математички факултет Универзитета у Београду.

Машинско учење је област вештачке интелигенције која се бави изградњом рачунарских система који уче из искуства. У последњој деценији, са развојем дубоког учења (енг. deep learning), машинско учење је довело до многих пробоја у области вештачке интелигенције, резултирајући изненађујућим перформансама рачунарских система, које превазилазе успешност људских експерата у неким доменима.

Нека од најзанимљивијих скорашњих достигнућа у којима машинско учење игра кључну улогу су аутономна вожња аутомобила и аутономно управљање беспилотним летилицама, препознавања објеката на сликама, машинско превођење природних језика, препознавања говора, моделовање семантике природних језика, итд.

На предавању Вас чека проф. др Младен Николић који ће приказати основне концепте ове области, најпопуларније алгоритме и различите практичне примене.

Посетите нас како би чули и све информације о студирању, студентском животу,као и о великим могућностима запослења после завршетка Математичког факултета.

Пријаве за посету Математичком факултету и предавању су онлајн путем линка:


ЛИНК за пријаву посете Математичком факултету