Одржан хуманитарни вашар - ВАШАРЕНИЦА!

РТС субота у 9.00 часова!

У четвртак, 14.9.2023. године одржан још један ХУМАНИТАРНИ ВАШАР - ВАШАРЕНИЦА!

За сада око 920.000,00 (скупљено и) пребројано!

Хвала свима, посебно ђацима.

Велики поздрав од екипе РТС-а. Деца су нам тако креативна и послушна.
Субота у 9.00 часова, РТС, Шареница! Овде можете погледати ЦЕО ПРИЛОГ о хуманитарном вашару!


ШАРЕНИЦА, РТС, 16.9.2023.

Видећемо колико су камере забележиле с обзиром да су мислили да ће бити само пасуљ, палачинке, роштиљ и прорицање судбине (љубавни савети). Догодине идемо свим снагама даље!

10 година од почетка организовања првог хуманитарног вашара у Десетој!


Ученички парламент Десете гимназије је на седници одржаној у петак 9.9.2023. једногласно донео одлуку да приход са Вашаренице 2023. расподели на следећи начин:


  1. Михајло Банзић рођен 28.09.2002. године је дијагностикован са Wест синдромом (церебрална). Да би му се олакшао живот потребно је годишње 90.000,00 рсд за 60 терапија. Син је Далибора Банзића, припадника војске и одликованог борца са Kошара

  2. Хелена је друго дете из трудноће уредног тока, рођена природним путем у термину. Била је здрава и весела девојчица, играла се са својом старијом сестром, ишла у јаслице и уживала у детињству. Напредовала је као свако друго дете, све до 16. месеца њеног живота, када је у року од 4 дана изгубила способност хода. Дијагностификован је злоћудни тумор у грудном кошу. За операцију и лечење је потребно 42 милиона динара. Ми бисмо помогли симболичном цифром, али бисмо скренули пажњу да други донирају. Покушавамо да ступимо у контакт са породицом.

  3. Удружење ДМД је удружење родитеља 13 дечака који у Србији болују од Дишенове Мишићне Дистрофије. Новац за лек постоји само за једног дечака. Млади Лав иде у други разред Пете београдске гимназије. Са 12 година је изгубио способност хода. Тата би дошао на вашар. Лекови такође коштају неколико стотина хиљада евра по дечаку, за многе је касно за узимање лека. Наша помоћ би финансијски била скромна, значајна због набавки колица, али скретање пажње јавности би помогло да се ова болест открије на време. У питању је нонсенсе мутација.

Наш план је да приход са вашара поделимо на 3 дела. Сваки потрошен динар на Вашареници, биће динар за њих!