Дан школе

88 година од оснивања Гимназије!


Поштујући уредбу Владе Републике Србије и водећи рачуна о здрављу и безбедности деце и запослених, овај Дан школе ће бити обележен скромно и симболично у складу са тренутном ситуацијом.

Желимо ученицима да сачувају своје и здравље свих око себе и да што боље искористе учење на даљину за стицање нових знања и вештина. Такође, ово је тренутак када свако од нас схвата шта је највредније у животу - ЗДРАВЉЕ.





А сада, реч директорке:
"Поштовани родитељи, старатељи, драга децо, поштоване колеге

Указом Краља Александра I Карађорђевића, 6. априла 1933. године у Београду, оснива се Мушка гимназија Краља Александра I, чиме започиње традиција данашње Десете гимназије.

Од свог настанка па све до данас школа је радила под различитим околностима, пролазила кроз разне реформе и услове рада, полако се развијајући у једну од најзначајнијих образовних установа у граду.

Данас осамдесет и осми рођендан наше школе дочекујемо у другачијим околностима. У околностима које од нас траже пуно стрпљења, дисциплине и добре организације. У школској години која је пуна изазова трудимо се да пружимо свој лични и пуни допринос развоју и раду наше институције.

Поносни смо на своју визију, своје вредности и своју мисију у дугој историји наше школе. Генерације професора и ученика изграђивале су и чувале њен углед и посебно место у београдском школству. Ове године чувајући традицију школе, а сходно ситуацији у којој се налазимо, поводом обележавања 88 година од оснивања Гимназије, припремили смо снимљени материјал у коме су представљени сегменти живота и рада у нашој школи.

Уз велику захвалност онима који су припремили овај материјал, садашњим и бившим ученицима и наставницима честитам Дан школе, желим вам много успеха у даљем раду и свима доброг здравља".

С поштовањем,
Директор Десете гимназије „Михајло Пупин“
др Сузана Субић