Енглеска Latinica

12 ваљаних разлога зашто треба учити енглески језик

1. Научити само један језик није довољно

У данашњем свету није довољно говорити само један страни језик. Ученик који говори више језика себи повећава шансе на домаћем и међународном тржишту рада. Научити други језик је додатно благо, отварање нових видика, на личном и стручном плану.

2. Један од најраспрострањенијих језика у свету

Енглески језик је најраспрострањенији језик у свету са 600 до 700 милиона људи који га свакодневно користе. Око 377 милиона људи користи енглески као свој матерњи језик, а подједнак број људи користи га као свој други страни језик. Енглески је важан језик у међународној комуникацији. Енглески је такође први најпредаванији језик у свету и то на свим континентима. Енглеска располаже највећим бројем културних установа у иностранству где се одржавају часови Енглеског.

3. Адут за професионалну каријеру

Говорити фрацуски и енглески језик, представља предност при налажењу запослења у оквиру мултинационалних Енглеских и франкофоних фирми у најразноврснијим делатностима (дистрибуција, индустрија аутомобила, луксузне робе, аеронаутике,…).

4. Откривање јединствене културе

Енглески језик је често сматран као језик културе. Учење Енглеског језика је увек повезано са студијским путовањем у центар светске моде, гастрономије, уметности, архитектуре и науке. Научити енглески, Вам пружа могућност да читате у оригиналној верзији текстове енглеских великана као што су Вилијем Шекспир, Агата Кристи, Едгар Алан По... То значи такође доживети у оригиналу глумце као што су Ентони Хопкинс и Џуди Денч. То Вам пружа задовољство да разумете и певате песме Битлса или Смитса.

5. Језик за међународне односе

Енглески је истовремено радни језик и један је од два службена језика у Уједињеним Нацијама, Унеску, НАТО-у, Европској Унији, Међународном Олимпијском Комитету, Међународном Црвеном Крсту. Енглески је званични језик у више правних међународних институција. Његово познавање је неопходно уколико планирате каријеру у међународним организацијама.

6. Прозор у свет

Енглески је први језик коришћен на интернету. Разумевање енглеског Вам омогућава другачији поглед на свет комуницирањем на свим континентима и информисањем преко познатих међународних медија на енглеском (BBC, Sky, Discovery Networks...).

7. Језик који служи за размишљање и за дебату

Енглески је аналитични језик који структуира мисао и развија критички дух. То је језик великих филозофа (Исак Њутна, Џон Лока, Томас Хобса, Бертнард Расела) и реномираних научника (Исак Њутна, Чарлса Дарвина, Александар Грахам Бела…). Учењем енглеског језика, дете се такође учи да аргументује и приказује различите тачке гледишта што је од велике користи у каснијим дискусијама и преговорима.

8. Језик Емпиризма

Енглески језик је носилац универзалистичких идеала филозофа из доба«Емпиризма» .

9. Енглески језик је пријатан за учење

Енглески језик није тежак за учење. То је језик који захтева одређену прецизност али зато његово богатство омогућава изражавање мноштва нијанси, и већ после неколико часова може се већ комуницирати на енглеском. На самом почетку учења енглеског језика у школама нуде се многобројне забавне методе.

10. Језик који ће вам помоћи да научите друге стране језике

Учење енглеског ће Вам помоћи да научите друге стране језике, нарочито германске .

11. Квалитетно предавање језика

Професори енглеског језика су познати по својој динамици, маштовитости и својој захтевности. С обзиром на репутацију енглеског језика, ученици су често мотивисани и доброг нивоа знања.

12. Стваралачки језик

Енглески језик се често употребљава у позоришту. Професори припремају, са својим ученицима, представе на енглеском језикуе. Учење енглеског језика помаже деци да се изразе и да имају самопоуздања пред другима. Ученици такође уче енглески кроз неисцрпан репертоар песама из прошлих и данашњих времена.