Десетари се већ окитили златним медаљама у школској 2020/21. години

Сјајан почетак на школским спортским такмичењима наших спортиста и то у стоном тенису, стрељаштву и атлетици.

Похваљујемо стонотенисере Десете гимназије „Михајло Пупин“ Тасовац Огњена 4/3 и Николић Николу 4/3 који су екипно освојили прво место на Градском такмичењу и остварили пласман за Републичко првенство.

Похваљујемо ученике и ученице Десете гимназије „Михајло Пупин“ који су у екипи освојили прво место на Првенству града у стрељаштву.
Њихова имена су: Лазар Крговић 4/7, Јован Драшкоци 4/3 и Виктор Димоски 1/3 у мушкој екипи, као и Ања Кнежевић 2/8, Јана Милинчевић 3/2 и Мина Склабински 4/8 у женској екипи.
Такође похваљујемо Ању Кнежевић 2/8 , која је освојила прво место у категорији појединачних такмичара и Димоски Виктора 1/3, који је освојио треће место у појединачном пласману. Похваљујемо и Тару Минић 3/8 за учешће и одличан пласман.

На Републичком такмичењу из стрељаштва одржаном у Нишу, мушка екипа је освојила четврто место, а женска шесто. Ања Кнежевић је у појединачном пласману освојила треће место.

Похваљују се ученици који су освојили прво место у мушкој и у женској екипној конкуренцији на Општинском такмичењу и били наши представници на Првенству града Београда.
Мушки атлетски тим Х гимназије „ Михајло Пупин “ као представник општине Нови Београд на Градском првенству Београда заузео је четврто место на градском такмичењу одржаном 29.10.2020. у Атлетској дворани. Освајачи златне медаље су Видовић Никола 3/4(бацање кугле) и Савић Павле 4/9 (400м). Успеху су допринели још и Љевнаић Милош 3/3(1000м), Џодан Стефан 3/4 (скок у вис), Ђурић Растко 3/6 (скок удаљ) и Новаковић Марко 3/9 (60м).
Женски атлетски тим је заузео прво место на Градском такмичењу. Екипно злато у штафети освојиле су : Петровић Наталија, Ђорђевић Тара, Ђокић Лидија и Ксенија Марковић. Сребрну медаљу у скоку удаљ освојила је Петровић Наталија 3/4, прво место у скоку у вис Марковић Ксенија 4/3, треће место у трчању на 60 метара освојила је Ђорђевић Тара 3/6, друго место у трчању на 400 метара Ђокић Лидија 4/3. Успеху су још допринеле Стоканић Тара 3/10 која је трчала на 800м и Елена Бјелић 3/8 која је бацала куглу.

Дечаци освајачи златне медаље и женска екипа Десете гимназије представљаће нашу школу на Међуокружном такмичењу.