Ученици десете - Активни чланови ОК МСУБ

Ученици Десете гимназије су давне 2006.год. били оснивачи Омладинског клуба Музеја савремене уметности у Београду, захваљујући сарадњи проф. Оливере Ножинић са овом еминентном установом културе.

Током свих ових година учествовали су у низу креативних радионица и акцијама уметника, били чланови жириа ОК МСУБ на Октобарским салонима, дружили се сa уметницима из земље и иностранства, упознавали нове просторе у којима се негује визуелна уметност и стручњацима који у њима раде, стварали, забављали и дружили са својим вршњацима сличних интересовања.

Два омиљена простора Музеја савремене уметности за „Десетаре“ су Легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића на Дедињу и Салон Музеја у Париској улици код Калемегдана.

Пре сваке радионице ученици обиђу текућу изложбу и проналазе идеје за своје креације. Са ученицима раде савремени визуелни уметници и то је јединствена прилика да им се уметност приближи на непосреднији начин, кроз контакт са ствараоцима и рад са њима. За овакав вид учења ван учионице нису вам потребни таленат ни било каква средства. Довољно је да желите на креативан начин да проведете мало слободног времена, да волите да се дружите са вршњацима сличних интересовања и да, наравно, имате бар мало љубави према визуелној уметности.