Такмичење-атлетика

Ове, као и претходних година, Десета гимназија “Михајло Пупин” је остварила запажене резултате на спортским такмичењима. На градском првенству у атлетици које је одржано 18.4.2016. године на стадиону ФК “Црвена звезда” наша гимназија је имала представнице у 4 дисциплине.

У трци на 800 метара је учествовала Јелена Репац I4, боје школе у штафети 4x100 метара су браниле Бојана Петровић I4, Исидора Прелић II7, Анђела Јовановић II5 и Тамара Летица II9 док је у одмеравању снага у бацању кугле учествовала Дуња Татић II4 а у скоку у даљ Бојана Петровић II4.

Освојивши прво место на градском такмичењу, Бојана Петровић се пласирала на међуокружно првенство које је одржано 21.4.2016. године у Сремској Митровици. У јакој конкуренцији својих вршњакиња лагано је успела да се попне на победничко постоље и заузме друго место.

Док су се девојчице такмичиле на стадионима, дечаци Десете гимназије су трчали улицама београда. 29. Београдски маратон ни ове сезоне није протекао без наших учесника који су се опробали у полумаратону као и у штафетној полумаратонској трци у категорији средњих школа. Доста ученика је узело учешће и у трци задовољства која је ове године оборила све рекорде по броју учесника као уосталом и сам маратон.

По лепом времену, које је било као створено за трчање, наша штафетна екипа у саставу Алекса Tодоровић IV3, Јакша Вуковић IV3, Михајло Игић IV7 и Иван Прелић IV7 је деоницу од 21 километар претрчала за 1 сат 39 минута и 15 секунди. Освојили су треће место са само 2 секунде заостатка за другопласираном штафетом. Овим својим пласманом су обезбедили учешће на свечаној церемонији доделе награда у Скупштини града Београда. Ово је још један подстрек да следеће године наставе традицију трчања на Београдском маратону. Поносне ученике је на такмичењима пратио још поноснији професор физичког васпитања Душан Лекић .