Спортске вести

Добродошли на спортске стране сајта Десете гимназије. Иза нас је још једно полугодиште препуно спортских активности којима моземо слободно да се похвалимо. Преко општинских, градских као и такмичења у оквиру саме школе успели смо да дођемо до запажених резултата. Кроз игру и дружење, 2016. годину смо завршили у спортском духу.

Наиме, још у новембру је у оквиру традиционалног школског турнира у баскету 3:3 почело међуодељенско такмичење. Циљ је био, као и сваке године да се победници генерација састану на Светосавском турниру. Кроз квалификације смо добили 4 најбоље екипе. Одељења 1-3, 2-5, 3-2 и 4-6 су се борила за титулу првака. Кроз крајње фер и коректно такмичење трећаци су однели победу и звање првака школе у баскету 3:3. 2-5 је заузело другу позицију, одељење 1-3 је било треће док је прошлогодишњи победник, одељење 4-6 завршило турнир као 4.

Упоредо се одигравао и турнир у стоном тенису где су се из великог броја пријављених издвојила два ученика. Никола Лаиновић из 1-4 је однео победу на овом такмичењу док је Зоран Пашић из 1-7 освојио звање вице шампиона.

Посебно би требало похвалити нашу екипу која се такмичила у стрељаштву у организацији Спортског савеза Београда. На овогодишњем градском првенству, наша женска екипа у саставу Јована Павловић, Настасија Вучковић и Вера Васић (све ученице из одељења 2-5) је освојила изванредно друго место у веома тешкој конкуренцији. Не треба изоставити ни учешће у појединачној конкуренцији где су, поново Јована Павловић као и њен школски друг Лука Станковић из 1-4 показали да се на њих следећих пар година може озбиљно рачунати.

Поред стрелаца, прво на општинском па затим и на градском такмичењу, такмичили су се одбојкашице и одбојкаши. Наше девојчице су се сјајним победама над Средњом туристичком и Машинском школом на „општини“ избориле као првопласиране на градско такмичење. После лако добијене прве утакмице и победе над Петом гимназијом, у наставку такмичења су се састале са екипом Лазаревца. Прошлогодишњи победник је још једном приказао добру игру и савладао нашу екипу. Дечаци су без конкуренције прошли на градско такмичење али их је тамо „сачекала“ Спортска гимназија против које, иако су показали игру на завидном нивоу, нису успели да се пласирају у даљи ток такмичења.

Никако не смемо пропустити да скренемо пажњу на још једну групу дечака и девојчица која се званично није такмичила али је показала каквим умећем барата. Наши „фолклораши“ су на Светосавској приредби поред извођења традиционалних кола са ових простора приказали и невероватан ниво припремљености у извођењу моторичко-акробатских задатака. Кола у чији састав улазе овакви елементи су код присутних изазвали одушевљење а деца су била награђена, чини се, најјачим аплаузом.

Још једном се показало да ученици Десете гимназије имају и талента и жеље за бављењем најразличитијим физичким активностима и да им и убудуће треба омогућивати да своју склоност ка спорту могу и да испоље у сваком тренутку.