Огледни двочас

У уторак, 17. 3. 2015. године, у нашој школи је одржан огледни двочас из српског језика и књижевности, са ученицима II-7 и II-8. Представљена су издања Вукове задужбине, а пре свега нови број часописа ДАНИЦА.

Професорка српског језика и књижевности Љиљана Ђурђевић Стојковић, уз помоћ ђака II-7, II-8 и IV-8, организовала је сусрет са Љубомиром Милутиновићем, управником Вукове задужбине, Љиљаном Симић, водитељком Читалишта Вукове задужбине, затим са писцима Рајком Лукачем, Горданом Малетић, Бранком Стевановићем и Љиљаном Дугалић.

Писци су читали своје песме и приче, а потом су, у дијалогу са ђацима, покушали да открију читалачка очекивања младих.

Нина Мрђа је рецитовала епску песму ШТА БИ ВУК ДАНАС РЕКАО Марка Попадића, ученика II-7, који је добио прву републичку награду на Конкурсу, расписаном прошле године, поводом 150 година од смрти Вука Караџића. Маркова песма је објављена у овогодишњој ДАНИЦИ ЗА МЛАДЕ.

Овој својеврсној књижевној трибини присуствовале су професорке српског језика и књижевности наше гимназије, заинтересовани из других одељења, као и господин Душан Попадић, члан Школског одбора.

Представници Вукове задужбине су рекли да очекују даљу, вишеструку сарадњу. Срдачно смо се опростили жалећи што је време тако брзо протекло.

Ученици су закључили да би било дивно поновити сусрет са писцима, те да им недостају овакви часови.