КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У КЛУБУ ДЕСЕТЕ

Клуб књижевних стваралаца гимназијалаца Десете гимназије организује лепо дружење у импровизованом кафе-клубу у холу школе 9. маја 2019. године од 19.30 сати.

Уживаћемо у поезији и прози , као и у дивној музици даровитих ученика. Чланови новинарске секције ће представити „Десетку“, школски часопис.


Придружиће нам се и овог пута драги гости:

Миодраг Јакшић, књижевник и председник Матице исељеника и Срба у региону, с којим ћемо разговарати о значају културне сарадње са Србима у расејању и о поезији коју пише,

као и бивши ученици Десете - Катарина Величковић, песникиња, студент књижевности, Уна Марковић, солиста, студент италијанског језика Тијана Николић, студент новинарства.


Имаћемо и госте изненађења. :)


Позивамо ученике, њихове родитеље, запослене и све пријатеље Десете гимназије да присуствују и да једни другима уз лепу реч и музику дарујемо пријатно дружење.

Цена улазнице уз конзумацију је 200 динара, а за групну посету ( породичну или одељенску 150 динара). Намера нам је да од прикупљених средстава обезбедимо штампање зборника ученичких радова на крају школске године и да вас подстичемо да будете покровитељи уметности.


Срдачно,

проф. Кристина Рајић